DOS CAFÈS


"DOS CAFÈS" es presenta als instituts amb una intenció pedagògica i de divulgació. En primer terme, direm que és un espectacle pensat i dirigit per a joves de entre 15 i 18 anys. Aquest és el targetde públic ideal de l'espectacle; així i tot, val a dir que qualsevol persona pot gaudir de l'espectacle, ja que fonamentalment, l'objectiu bàsic de la proposta és acostar els diferents universos de El cafè de la Marinai El cafè de la Granota.Per això, la dramatúrgia i l'escenificació del nostre espectacle es basen en dos punts claus:
 

Acostar les obres de Moncada i Sagarra a l'alumnat.
Fer-ho utilitzant alguns dels recursos del teatre contemporani.
 
 
D'aquesta manera, l'espectacle, posa a l'abast dels joves una forma de contar les diferents histories molt més propera al món i l'estructura mental dels joves actuals.
 

A l'obra, els actors es presenten pels seus noms i la línia entre la ficció i la suposada realitat es trenca nombroses vegades. Així, podem veure com un actor, en un marge molt curt de temps, pot estar narrant-nos una història, interpretant a un personatge o opinant damunt de la ficció o damunt del que fan els companys. Això crea una sensació agradable en l'espectador, que molt ràpidament es veu involucrat en la ficció.

L'estructura de l'espectacle és pròxima al cabaret. Els quatre actors es presenten com a mestres de cerimònies en un viatge que va passant per les diferents històries i narracions de les dues obres que ens ocupen. Per tal d’explicar aquesta narració utilitzem diferents recursos i diversos llenguatges com ara la utilització de titelles, el moviment, la música o el cor deveus.

 
Tot per acabar conformant una proposta clara de multiplicitat de llenguatges al servei d’una història.Hi ha moments de paròdia, moments d’homenatge, moments de drama i moments de reflexió, tot el necessari per tal de poder posar a l'abast de l'espectador una reflexió damunt de les histories que es volen contar.

 



En el nostre cas, dramatúrgia i escenificació es donen la mà per fer una proposta en constant diàleg entre forma i contingut. Després d'una primera presentació, on la companyia explica als espectadors en que consisteix l'espectacle, i on ja es pot veure el caire divertit de la proposta, enstrobem amb un personatge, que serà el conductor de les narracions que aniran sorgint. Ell, el vell Cristòfol, unhome assegut a una taula d'un cafè, que li va explicant a un escriptor o novel·lista les històries que ell recorda.Aquest escriptor, bé podriaser una representació poètica de Sagarra i Moncada. A través de les paraules de Cristòfol, veurem com prenen vida les diferents histories. Començarà contant-nos El cafè de la Marina,i les seves paraules agafaran vida i els mateixos actors aniran representant les diferents escenes de ficció de l'obra teatral de Sagarra. Aquesta narració, però, es veurà interrompuda per altres narracions curtes, provinents d’El cafè de la Granota.

 
La nostra dramatúrgia té una aposta clara i intenta lligar l'obra teatral de El cafè de la Marina amb les diferents narracions curtes de El cafè de la Granota. Això es fa per poder fer entendre als joves el concepte de dramatúrgia teatral, on s'intenta trobar una lògica entre les diferents històries i trobar els trets comuns dels dos autors, entrelligar les opcions estètiques dels dos autors per intentar conformar una sola història.
 
En definitiva, DOS CAFÈSintenta emprar diferents llenguatges teatrals per apropar aquestes dues obres als espectadors, des d'un lloc proper, però apostant a la participació activa de l'espectador.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada